Reikipraktijk

Den Bosch

Marijke Vink

Meditatielessen

In de lessen worden verschillende meditatietechnieken en -tradities gebruikt. Deze helpen je om gemakkelijker los te komen van de drukte van alledag. En om je aandacht op je binnenwereld te richten. Daarnaast ga je ontdekken welke meditatietechnieken het beste bij jou passen. Je kunt de meeste oefeningen gemakkelijk in je dagelijkse leven integreren en toepassen. Mediteren blijft dan niet beperkt tot iets wat je alleen maar in de les doet. Het gaat permanent door en wordt op den duur een manier van leven: bewust, ontspannen en geïnspireerd. Het is een natuurlijke staat van Zijn, maar we zijn soms vergeten hoe we dit kunnen bereiken.

De belangrijkste uitgangspunten van het lesprogramma zijn de “basisvoorwaarden” om te komen tot meditatie: aarding/gronding, ontspanning en aandacht/focus. Daarnaast zijn uiteraard een goede basishouding en een goede ademhaling vanzelfsprekend.

“De meditatiereis kan je vergelijken met het beklimmen van een berg. Je kan ernaar streven om de top te bereiken of je kan halverwege stoppen om te genieten van een mooie bergbeek. Ongeacht de bestemming kan je onderweg plezier hebben, genieten van alle uitzichten, ontspannen en je richten op de ademhaling”.
meditatie en meditatiecursussen

Meditatie maakt ook deel uit van de stiltedagen en stiltewandelingen.

Belangstelling? Hou de agenda in de gaten of stuur even een berichtje.