Wat is astrologie?

Al sinds mensenheugenis kijken mensen naar de hemel en bestuderen de hemelverschijnselen. Zo ontdekten zij wetmatigheden en cycli van processen in de kosmos.
De wetenschap die dit bestudeert en zich hiermee bezighoudt, is de astronomie.

Astrologen maken gebruik van een aantal gegevens uit de astronomie. In de astrologie heeft men door de eeuwen heen de verschijnselen aan de hemel voornamelijk bestudeerd om samenhangen en verbanden te vinden met gebeurtenissen op aarde. “Zo boven, zo onder” wordt dit synchroniciteitsprincipe ook wel genoemd.
Deze bevindingen vormen de basis voor de interpretatie van horoscopen.

astrolgie schemaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrologie is een symbooltaal waarmee je de betekenis van het leven en de plaats van de mens in de kosmos leert begrijpen. Het is een (diagnose)middel om zicht te krijgen op krachten en energieën die in elk mens werkzaam zijn. De bekendste vorm die de westerse astrologie kent, is de karakterduiding, ook wel psychologische astrologie genoemd.
De psychologische astrologie -gebaseerd op Jung- aanvaardt de vrije wil van de mens en houdt zich niet bezig met voorspellingen.
Voor de astroloog zijn de dierenriemtekens en planeten symbolen van onze eigen energieën.
De stand van de planeten weerspiegelt jouw unieke persoonlijkheid en laat zien hoe jij die  energieën in jouw leven inzet.

Terug naar vorige pagina

Marijke Vink

Reikimaster Usui Shiki Ryoho
Lid van de Reiki Alliance