Meditatie

Meditatie vindt zijn oorsprong in spirituele en religieuze tradities waarbij iemand  streeft naar een diepere vorm van bewustzijn en naar het ontwikkelen van de geest.  Nu is het vaak meer gericht op ont-stressen en tot rust komen.  

Mediteren is een manier om je opnieuw af te stemmen op je innerlijke rust. Het kan je helpen om beter met stress en spanningen om te gaan, om je gedachten en gevoelens tot rust te brengen en te observeren in plaats van erin meegesleurd te worden. Je beseft weer dat het enige dat er is, het huidige moment -het nu- is. 
In de beoefening verplaats je je aandacht op de buitenwereld naar een ontspannen en onderzoekende aandacht waarmee je kijkt naar wat zich van binnen in jou afspeelt. Door zo’n ontspannen en kalme houding maak je meer contact met  jezelf en kan je je meer bewust worden van wie je van nature bent.

In meditatie wordt je geest als het ware teruggeleid naar zijn bron. Hier ontdek je hoe spontaniteit, vreugde, intimiteit, creativiteit en vrijheid jouw natuurlijke potentieel is en steeds meer ruimte krijgt.

Door regelmatige c.q. dagelijkse beoefening wordt de aandacht weer een instrument wat jij kunt inzetten. Tegelijkertijd verdiept het proces van zelfkennis en inzicht. Meditatie in de juiste vorm heeft als doel het bereiken van gemoedsrust, innerlijke rust, helderheid en spiritueel ontwaken.

“Meditatie betekent van jezelf genieten, gewoon stilzitten en niets doen” — Osho


 

 

 

Links

www.yogaberlicum.nl

Terug naar vorige pagina

Marijke Vink

Reikimaster Usui Shiki Ryoho
Lid van de Reiki Alliance