Lessen

Mediteren blijft niet beperkt tot de officiële meditatiebeoefening tijdens het zitten en is niet iets wat je alleen maar in de les doet. Het gaat permanent door en wordt op den duur een manier van leven: bewust, ontspannen en geïnspireerd. Het is een natuurlijke staat van Zijn, maar we zijn soms vergeten hoe we dit kunnen bereiken.
In de lessen worden verschillende meditatietechnieken en -tradities gebruikt. Deze helpen je om gemakkelijker los te komen van de drukte van alledag. En om je aandacht meer op je binnenwereld te richten. Daarnaast ga je ontdekken welke meditatietechnieken het beste bij jou passen. Je kunt de meeste oefeningen dan ook gemakkelijk in je dagelijkse leven integreren en toepassen.                                                                                                  

Ik ben bij het samenstellen van het lesprogramma uitgegaan van de belangrijkste “basisvoorwaarden” om te komen tot meditatie: aarding/gronding, ontspanning en aandacht/focus. Daarnaast zijn uiteraard een goede basishouding en een goede ademhaling cruciaal, bijna vanzelfsprekend.

Ik hecht veel waarde aan humor en genieten in het leven, zo ook in de lessen en in mediteren.

“De meditatiereis kan je vergelijken met het beklimmen van een berg.
Je kan ernaar streven om de top te bereiken of je kan halverwege stoppen om te genieten van een mooie bergbeek.
Ongeacht de bestemming kan je onderweg plezier hebben, genieten van alle uitzichten, ontspannen en je richten op de ademhaling”.

Terug naar vorige pagina

Marijke Vink

Reikimaster Usui Shiki Ryoho
Lid van de Reiki Alliance