Reiki

Het Japanse woord Reiki staat voor de verbinding tussen de universele energie (rei) en onze persoonlijke levensenergie (ki). Deze energie is altijd en overal om ons heen en van nature nemen wij die op om ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven te voeden.
Het begrip Reiki duidt ook op een oorspronkelijk uit Japan afkomstige geneeswijze, een eenvoudige methode waarbij je met behulp van je handen helende energie aan jezelf en aan een ander doorgeeft. Het is een behandelwijze die zowel heling van lichamelijke kwalen en ziekten als ook heel-wording op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak bevordert. Iedereen kan deze methode leren ongeacht leeftijd, aanleg of opleiding. Dus ook heel geschikt voor kinderen.

DR. Mikao Usui

Usui Shiki Ryoho

In het Japans wordt deze traditionele Reikimethode “Usui Shiki Ryoho” genoemd, naar de arts Mikao Usui. Hij leefde eind 19e eeuw in Japan. Na een jarenlange zoektocht heeft hij deze oeroude geneeswijze, gebaseerd op oude boeddhistische stellingen, teruggevonden en verder ontwikkeld. Hij noemde het Reiki.

Deze Reikimethode volgens Usui Shiki Ryoho en het vermogen om de Reiki-energie zelf te gebruiken wordt in cursusvorm geleerd. Het wordt over de gehele wereld beoefend. Nog steeds dragen Reikimasters, die volgens deze traditie zijn opgeleid, deze kennis en methode over op hun studenten. Sinds 1983 hebben zij zich verenigd in The Reiki Alliance met als doel de originaliteit en kwaliteit van deze methode te garanderen. In 1984 is Usui Shiki Ryoho door Reikimaster Inger Droog naar Nederland gebracht.

Links

Terug naar vorige pagina

Marijke Vink

Reikimaster Usui Shiki Ryoho
Lid van de Reiki Alliance