Cursussen

Reiki kent drie graden: de eerste graad, de tweede graad en de mastergraad. Elke graad staat voor een bepaald niveau van kracht en mogelijkheden van Reiki. Deze Reikimethode kan iedereen leren, ongeacht leeftijd, aanleg, opleiding of geloof.

De eerstegraads cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur. Deze vindt plaats op 4 aaneengesloten dagen. Je leert hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Om deze Reiki methode te kunnen gebruiken ontvang je vier inwijdingen volgens de traditie van Usui Shiki Ryoho. Je bent dan afgestemd op de energie en kunt daarna Reiki doorgeven via je handen. Een vermogen dat je nooit meer kwijt raakt. Verder leer ik je de geschiedenis van Reiki, de vijf Reiki leefregels en de basis handposities voor de behandeling van jezelf en van anderen.
Er wordt veel geoefend tijdens de cursus, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Aan het einde van de cursus weet je dan precies hoe je Reiki voortaan in jouw eigen leven kunt toepassen. Een proces van heling en innerlijke groei wordt hiermee in gang gezet.

Je kunt de tweedegraads cursus volgen als je minimaal drie maanden tot een jaar Reiki actief beoefent en naar verdere verdieping zoekt in de essentie van Reiki. Het helend vermogen neemt dan toe, op mentaal niveau werkt het sterk, je kunt op afstand behandelen en je verder emotioneel en spiritueel ontwikkelen en een dieper weten bereiken.
Tijdens deze cursus krijg je een drietal symbolen aangereikt waarmee je leert werken en nog één inwijding. Deze cursus omvat drie dagdelen.

Voor meer informatie over de mastergraad of derde graad kan je contact met mij opnemen.

Terug naar vorige pagina

Marijke Vink

Reikimaster Usui Shiki Ryoho
Lid van de Reiki Alliance